Тръстика Столове Уивър / Пяна (мебели) от война

- Jan 07, 2019-

В контекста на мебелите, caning е метод за тъкане на столове за столове и други мебели, както при изграждането на нови столове, така и в процеса на ремонт на тръстикови столчета. При обичайна употреба, "тръстика" може да се отнася до всяко растение с дълъг, тънко стъбло.

Въпреки това, тръстиката, използвана за мебели, произхожда от ротанов произход, произхождащ от Индонезия, Филипините и Малайзия. Повечето от тях са с диаметър по-малък от 1 инча: 7 Преди износ, ратанът се изрязва на еднакви дължини и кората се отстранява в тесни ленти от 1⁄16 до 3⁄16 in.:7 Захарна тръстика и бамбук (понякога се нарича " тръстика "в южната част на Съединените щати) не бива да се бърка с ратанова тръстика.: 8 Лозата от ратан изглежда донякъде подобна на бамбука, но е доста различна, тъй като бамбукът е кух и се държи изправен, докато ратанът е твърда гъвкава лоза, която се нуждае от подкрепа от заобикалящата структура, за да се издигнат от гората. Изкачва се на върха на покривите на гората, за да достигне до слънчева светлина с помощта на големи пресечени тръни, които хващат околните дървета. Понякога голяма част от дължината на тези издръжливи лози се покриват по дървения под от дърво до дърво в търсене на подходяща структура за изкачване.


Погрешно някои хора бъркат мебелите или дръжките на столовете с ракита. За да се изясни, сгъването на столове е специално средство за нанасяне на ратанова тръстика или кора от ратан на мебел, като например гърбовете или седалките на столовете, докато ракитата или плетените изделия са препратка към плавателния съд за плетене на редица материали като върба или тръстика от ратан, както и изкуствени хартиени въжета.

20151220艺心_9_120151118艺心_066